Senses Wine Fair 5-6 maj 2017 - Münchenbryggeriet Stockholm | Senses Wineclub

113114115131132116130

Senses Wine Fair 5-6 maj 2017

I år har vi förlängt mässan till två härliga dagar där vi provar vin och champagne tillsammans med goda delikatesser på Münchenbryggeriet som ligger mitt i Stockholm. Här kommer ni träffa våra vinproducenter som rest hit från hela världen, prova friska sommardrinkar och njuta av god mat. 

Det här är sjätte året i rad vi har vår årliga vinmässa, och varje år blir Senses Wineclubs vinmässa bara större och mer populär. Kom och mingla i en avslappnad miljö tillsammans med andra mat- och vinintresserade. Ta med vänner och familj och njut av en vinmässa utöver det vanliga och avsluta mässan tillsammans med ditt nya favoritvin på terrassen som blickar över Södermälarstrand – en av Stockholms finaste utsikter.

OBS! Åldersgräns 20 år

Medverkande producenter

Fournier Père & Fils

Fournier Père & Fils kommer till Senses Wine Fair med sina mineralrika och friska franska viner. Främst producerade av regionens traditionella druvor - Sauvignon Blanc och Pinot Noir. Fournier är ett genuint familjeföretag med mer än 50 ha vingårdar i Sancerre, Pouilly-Fumé och Menetou-Salon. Kom till vinmässan och träffa dem. 

Gerd Stepp, GP Winery

Matthias Gaul och Gerd Stepps familjer har odlat druvor och gjort vin i regionen Pfalz i Tyskland i många generationer. Efter år av erfarenhet från lokal och internationell vinproduktion slog Matthias och Gerd sina påsar ihop och startade ett eget vinmakarprojekt under namnet GP Winery där de fokuserar på innovation, kvalitet och stil med en internationell konsument i åtanke.

La Raia

La Raia är beläget i hjärtat av Gavis kullar och består av  42 hektar vingårdar. 2003 köpte familjen Rosso Cairo gården och sedan dess har man övergått till att endast arbeta enligt biodynamiska principer. La Raias filosofi är att uppnå viner med hög kvalitet och karaktär, som speglar naturen och terroirens påverkan genom den biodynamiska odlingen. 

Nonino

Nonino har för alltid förändrat synen på Grappa från en spillprodukt från vin till en riktig kvalitetsdryck. Familjeföretaget som divits i generationer 

Sander

Redan på 1950-talet började pionjären Otto-Heinrich Sander göra om sina vingårdar i tyska regionen Rheinhessen till helt ekologiska. Sander blev den första vingården i Tyskland att få ekologisk certifiering.

Famille Lieubeau

Denna familjedomaine har utvecklats av Pierre Lieubeau och hans söner Francois och Vincent. Idag är det en vinodling som sträcker sig mellan skiffer kullarna i St Fiacre och granit och gnejs terroiren i Château-Thébaud. Famille Lieubeau arbetar idag enligt Terra Vitis och håller på att lägga om till ekologisk odling. 

Tenuta Col d'Orcia

Col d'Orcia är en av de äldsta företagen i Montalcino och dess ursprung går tillbaka till första halvan av 1700-talet då den adliga familjen Delle Ciaia från Siena etablerade en egendom i området.

Dourthe

Redan 1840 startade Pierre Dourthe vinhandlarverksamhet i Bordeaux. På 20-talet började de köpa upp egendomar i Bordeaux och på 70-talet köpte de det femteklassade Château Belgrave i Haut-Médoc som tillhör vinvärldens absoluta toppskikt.

Corvezzo

Corvezzo producerar Crudo Prosecco och det gör de med bravur. Denna friska Prosecco med toner av päron och citrus är en favorit hos oss. I generationer har familjen producerat vin i norra Italien och deras hållbarhets tänk resulterar i underbara ekologiska viner. 

Palmer & Co

Sju druvodlande kollegor bestämde sig för att bilda kooperativet Producteurs des Grands Crus de Champagne i Avize 1947. 1967 bytte man namn till Societé Coopérative de Productuers des Grands Terroirs de la Champagne - känt som Palmer & Co.

Spy Valley Wines

Spy Valley och deras viner har under åren vunnit flera priser bland annat blev Spy Valley utnämnd till "Wine Producer of the Year", Nya Zeeland på 2010 års International Wine & Spirits Competition Awards ceremoni
 i London. 

Bodegas Casa Primicia

Bodegan grundades år 1985 av Julian Madrid och är idag en väletablerad producent i Rioja. Vingårdarna är belägna kring staden Laguardia som ligger i den del av Rioja som kallas Alavesa. Här, mitt emellan de Kantabriska bergen i norr och floden Ebero i söder, odlar de huvudsakligen druvsorten Tempranillo. 

Bertani

Bertani som nyligen firade sitt 150-årsjubileum grundades redan 1857 av bröderna Giovan Battista och Gaetano Bertani. Än idag är Bertani ett familjeföretag som drivs med samma passion och entusiasm som de två grundarna, och man är ett av få vinerier som fortfarande äger de vingårdar man brukar.

Kir-Yianni

Företaget grundades så sent som 1997 av Yiannis Boutaris med vingårdar i Naoussa och Amyndeon på varsin sida av berget Vermion i nordvästra Grekland. Fokus ligger på druvsorten Xinomavro som är den lokala fixstjärnan, men de odlar även internationella druvsorter som Syrah, Merlot och Cabernet Sauvignon.

Colterenzio

Romarna upptäckte tidigt att sluttningarna runt staden Bolzano var speciellt lämpade för vinodling. Sedan dess har denna del av Italien som nästan lika mycket är Österrikiskt (kallas också i dagligt tal för Sydtyrolen) varit ett av de mest betydande vinområdena.

Domaine Paul Blanck

Domaine Paul Blanck är ett familjeföretag i Kientzheim i hjärtat av Alsace. I den berömda Kaysersbergdalen har man nästan 40 ha egna vingårdar. Familjen Blanck äger stora delar av Grand Cru-lägena Schlossberg och Furstentum samt vingårdarna Altenbourg, Grafreben, Patergarten och Rosenbourg.

Château Roubine

Château Roubine är en av de klassiska vinegendomarna i Provence och tillhör den lilla skaran om 18 egendomar som har rätt att sätta ut cru classé på sin etikett. Slottsägarinnnan Valérie Rousselle brinner för sitt Château Roubine och var tidigare ordförande för organisationen för Cru Classé de Provence. 

Pago de los Capellanes

I hjärtat av Duerodalen, nära Pedrosa, ligger denna egendom. Under 1980-talet påbörjades ett omfattande arbete med att modernisera vingården. Omplanteringar och minskat skördeuttag har avsevärt höjt vinernas kvalitet. Nu för tiden odlas endast druvan tempranillo (i trakten känd under namnet Tinto Fino) i vingårdarna.

Bava

Familjen Bava har haft vingårdar i byn Cocconato, 30 km norr om Asti i Piemonte, sedan början av 1600-talet. Vinfirman grundades formellt 1911 och ägorna utökades efterhand i andra byar i Monferrato och Langhe. År 2011 firade man således sitt 100-årsjubileum.

Giulio Cocchi

Giulio Cocchi Spumanti var en entusiastisk konditor i Asti som grundade sitt företag 1891. Han utökade efterhand sin konditorverksamhet till att omfatta både likörtillverkning och mousserande viner. Han experimenterade med sina egna privata recept och kryddade sina drycker med olika örter.

Cantina Valpolicella Negrar

Cantina Valpolicella Negrar har en framstående plats i historien om Valpolicella och Amarone - det älsta kända exemplar av Amarone som finns bevarat är från Cantina Valpolicella Negrar. Sina allra bästa utvalda viner har företaget gett namnet Domini Veneti (den gyllene eran) som återspeglar den högsta kvaliteten från området.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år