Senses Wine Fair 4-5 maj 2018 - Münchenbryggeriet Stockholm | Senses Wineclub

113114115131132116130

Senses Wine Fair 4-5 maj 2018

2018 blir det sjunde året i rad som vi har vår årliga vinmässa i två härliga dagar. Den 4-5 maj har ni möjlighet att träffa våra vinproducenter från olika delar av världen, prova vin, Champagne och uppfriskande drinkar tillsammans med goda delikatesser! 

Ordinarie pris: 450 kr
I entrébiljetten ingår: Provning av vinutbud, delikatesser, lån av provningsglas, spottkopp, provningsprotokoll & penna.

ÖPPETTIDER
Fredag 4 maj
Pass 1: kl 15.00-21.00

Lördag 5 maj
Pass 2: kl 11.00-15.00
Pass 3: kl 16.00-20.00

OBS! Biljetten gäller endast för ETT bokat pass - inte hela dagen!

Plats
Münchenbryggeriet - Mässhallen
Adress: Torkel Knutssonsgatan 2, 118 25 Stockholm
Närmaste tunnelbanestation: Mariatorget 

Köp din biljett här (via Tickster)


Kom och mingla i en avslappnad miljö tillsammans med andra 
vin- & matintresserade! 

Varmt välkomna!

OBS! Åldersgräns 20 år

Medverkande producenter på Senses Wine Fair 2018

Ornellaia

Egendomen grundades 1981 som ett projekt för att skapa en ny, prestigefull gård i den vackra och orörda delen av Toscanas kust som kallas Maremma. På Ornellaia anser man att varje årgång är som en målning. Subjektet är alltid vinet, men terroirens myriad av olikheter kräver tålamod och på duken fångas ständigt nya perspektiv målade med en konstnärs penseldrag som representerar årgångens innersta natur. Ornellaias mål är att ständigt förbättra dessa målningars rikedom och komplexitet för att nå balans och harmoni.

Gadais Père & Fils

Christophe Gadais farfar var en av de första i Loire att börja sälja sitt vin buteljerat. Det var ett lyckat drag. Redan i slutet av 1950-talet levererad man inte bara på den inhemska marknaden utan exporterade till New York. 
Idag, 50 år senare, drivs firman av sonsonen Christophe som även han är en handlingskraftig man. Med kvalité som ledstjärna drar han sig inte för att gallra bort halva skörden om det gynnar vinerna. 

Castell d'Age

Castell d'Age är knuten till tre generationer kvinnor: Farmor, Mamma och dotter.Aurèlia Igueras började för mer än 70 år sedan att bruka familjens jord och hennes svärdotter, Anne Marie Comtesse var pionjär genom att introducera biodynamisk odling i början av 80-talet. Anne Maries dotter, Olivia arbetar i dag som marknadschef på Castell D'Age. Samtliga Castell d'Age viner är biodynamiskt certifierade enligt Demeter. 

Hahn Winery

Central Coast i Kalifornien är känd för sin spektakulära skönhet och unika livsstil. Monterey är en del av detta unika landskap som ligger strax söder om San Francisco. Det är en region som under flera år producerat fantastiska toppviner på grund av sitt ypperliga läge vid Stilla havet med dess svalkande vindar som kyler vingårdarna samt de många soltimmar som området begåvats med. 

På tyska betyder Hahn tupp och för att hedra sitt tyska ursprung pryder en stiliserad tupp vinetiketterna från Hahn Winery

Pago de los Capellanes

I hjärtat av Duerodalen, nära Pedrosa, ligger denna egendom. Under 1980-talet påbörjades ett omfattande arbete med att modernisera vingården. Omplanteringar och minskat skördeuttag har avsevärt höjt vinernas kvalitet. Nu för tiden odlas endast druvan Tempranillo
(i trakten känd under namnet Tinto Fino) i vingårdarna.

Fournier Père & Fils

Fournier Père & Fils kommer till Senses Wine Fair med sina mineralrika och friska franska viner. Främst producerade av regionens traditionella druvor - Sauvignon Blanc och Pinot Noir. Fournier är ett genuint familjeföretag med mer än 50 ha vingårdar i Sancerre, Pouilly-Fumé och Menetou-Salon. Kom till vinmässan och träffa dem. 

Ampelidae/Brochet

Den ekologiska vinmakaren Frédéric Brochet startade sin bana 1995 med en 0,5 hektar stor vingård som nu har ökat till 50 hektar - allt skött enligt de ekologiska kraven ställda av Ecocert. Utöver detta köper han även in druvor från ytterligare 50 hektar av kontrakterade odlare där merparten är ekologiska och resten följer Lutte Raisonnée principerna.

Vini Franchetti

Andrea Franchetti startade sin vinmakarkarriär och begynnelsen av Tenuta di Trinoro genom att sälja en tavla från sin farbror konstnären Cy Twombley. Pengarna investerades bla.i otillgänglig mark utanför Sarteano, mellan Montepulciano och Montalcino. Ingen hade tidigare övervägt att odla druvor på platsen, men med Andreas envishet och beslutsamhet var hans första vinprojekt etablerat 1992; Tenuta di Trinoro. Andrea Franchetti beslutade att starta ytterligare ett vinprojekt och denna gång på Sicilien bestående av övergivna vingårdslägen 1100 m. över havet på Etnas sluttningar och Passopisciaro var född. Idag erhåller både Tenuta di Trinoro och Passopisciaro varje år fina utmärkelser från internationella vinguider.

Nonino

Nonino har för alltid förändrat synen på Grappa från en spillprodukt från vin till en riktig kvalitetsdryck. Familjeföretaget som divits i generationer 

Sander

Redan på 1950-talet började pionjären Otto-Heinrich Sander göra om sina vingårdar i tyska regionen Rheinhessen till helt ekologiska. Sander blev den första vingården i Tyskland att få ekologisk certifiering.

Markus Molitor

Som 20 år gammal tog Markus Molitor över vingården efter sin far år 1984. Sedan dess har han lyft verksamheten och dessutom fördubblat arealen. Idag omfattar odlingarna 40 ha som huvudsakligen är belägna på några av Moseldalens mest attraktiva platser. 

Tenuta Col d'Orcia

Col d'Orcia är en av de äldsta företagen i Montalcino och dess ursprung går tillbaka till första halvan av 1700-talet då den adliga familjen Delle Ciaia från Siena etablerade en egendom i området.

Dourthe

Redan 1840 startade Pierre Dourthe vinhandlarverksamhet i Bordeaux. På 20-talet började de köpa upp egendomar i Bordeaux och på 70-talet köpte de det femteklassade Château Belgrave i Haut-Médoc som tillhör vinvärldens absoluta toppskikt.

Badia a Coltibuono

På Coltibuono använder man de klassiska druvorna Sangiovese, Canaiolo, Ciliegiolo, Colorino i framställning av Chianti i världsklass. Vingården är ekologiskt certifierad och man respekterar vad naturen har att erbjuda.

Palmer & Co

Sju druvodlande kollegor bestämde sig för att bilda kooperativet Producteurs des Grands Crus de Champagne i Avize 1947. 1967 bytte man namn till Societé Coopérative de Productuers des Grands Terroirs de la Champagne - känt som Palmer & Co.

Tsantali

Tsantali har gjort vin och ouzo sedan 1890-talet och är en av Greklands äldsta och mest anrika vinmakarfamiljer. Målet och visionen är att bevara den grekiska vintraditionen med fokus på de inhemska druvorna och samtidigt inspirera och utbilda unga vinmakare i denna tradition.

Boutari

Grundades 1879 av Ioannis Boutari i staden Naoussa, väster om Thessaloniki. Tradition och vision har gått som en röd tråd genom företagets historia. Boutari var en av de första grekiska vinproducenter som började buteljera sina viner. Med det röda vinet Naoussa Boutari kom Boutari att etablera sig på marknaden. Vinet blev så uppskattat att det kallades "Kungen av grekiska viner". 

Bertani

Bertani som nyligen firade sitt 150-årsjubileum grundades redan 1857 av bröderna Giovan Battista och Gaetano Bertani. Än idag är Bertani ett familjeföretag som drivs med samma passion och entusiasm som de två grundarna, och man är ett av få vinerier som fortfarande äger de vingårdar man brukar.

Kir-Yianni

Företaget grundades så sent som 1997 av Yiannis Boutaris med vingårdar i Naoussa och Amyndeon på varsin sida av berget Vermion i nordvästra Grekland. Fokus ligger på druvsorten Xinomavro som är den lokala fixstjärnan, men de odlar även internationella druvsorter som Syrah, Merlot och Cabernet Sauvignon.

Colterenzio

Romarna upptäckte tidigt att sluttningarna runt staden Bolzano var speciellt lämpade för vinodling. Sedan dess har denna del av Italien som nästan lika mycket är Österrikiskt (kallas också i dagligt tal för Sydtyrolen) varit ett av de mest betydande vinområdena.

Domaine Paul Blanck

Domaine Paul Blanck är ett familjeföretag i Kientzheim i hjärtat av Alsace. I den berömda Kaysersbergdalen har man nästan 40 ha egna vingårdar. Familjen Blanck äger stora delar av Grand Cru-lägena Schlossberg och Furstentum samt vingårdarna Altenbourg, Grafreben, Patergarten och Rosenbourg.

Poderi Luigi Einaudi

Historien om Poderi Luigi Einaudi inleddes år 1897 när den då endast 23 år gamla Luigi Einaudi köpte gården San Giacomo i Dogliani. Med gården följde 16 hektar vingårdar. Sedan dess har familjen ständigt arbetat för att förbättra och utvidga gården. 

Lapostolle

Lapostolle Wines grundades 1994 av Alexandra Marnier-Lapostolle och hennes make Cyril de Bournet. För Alexandra Marnier-Lapostolle är det en välbekant bransch, hennes farfars far grundade den världsberömda likörfabriken som ännu bär hans namn. I samma anda av dedikation och kvalitét uppfördes Lapostolle wines, där ambitionen har varit att med hjälp av fransk erfarenhet och den fantastiska terroiren i Chile producera viner i världsklass.

Bava

Familjen Bava har haft vingårdar i byn Cocconato, 30 km norr om Asti i Piemonte, sedan början av 1600-talet. Vinfirman grundades formellt 1911 och ägorna utökades efterhand i andra byar i Monferrato och Langhe. År 2011 firade man således sitt 100-årsjubileum.

Giulio Cocchi

Giulio Cocchi Spumanti var en entusiastisk konditor i Asti som grundade sitt företag 1891. Han utökade efterhand sin konditorverksamhet till att omfatta både likörtillverkning och mousserande viner. Han experimenterade med sina egna privata recept och kryddade sina drycker med olika örter.

Cantina Valpolicella Negrar

Cantina Valpolicella Negrar har en framstående plats i historien om Valpolicella och Amarone - det älsta kända exemplar av Amarone som finns bevarat är från Cantina Valpolicella Negrar. Sina allra bästa utvalda viner har företaget gett namnet Domini Veneti (den gyllene eran) som återspeglar den högsta kvaliteten från området.

Domain Alain Geoffroy

Den här Chablis producenten är något utöver det vanliga, vingården är en av de äldsta i området i hela Frankrike och har funnits sedan 1850. Godset är ett familjeföretag som har växt till 45 hektar och producerar Chablis viner som upprätthåller traditionen och uniciteten med terroiren som ger fräscha och fruktiga viner med en härlig mineralitet.  

Orlando Abrigo

Orlando Abrigo är belägen i i byn Treiso d'Alba, 7 km från staden Alba i Piemonte. Här hade familjen Abrigo odlat vin i generationer när Giovanni Abrigo avslutade sina vinstudier för att arbeta tillsammans med sin far Orlando. Då tog utvecklingen fart och den nya moderna eran för Azienda Agricola Orlando Abrigo inleddes. 

Weingut Hans Lang drivs sedan 2014 av Urban Kaufmann och Eva Raps som tog över produktionen från den pensionerande vinmakaren Hans Lang. Vingårdarna har några av Rheingaus mest eftertraktade lägen för Riesling-odling och jordmånen domineras av ler-och lössjord. Jordbruket drivs med stort fokus på tradition, ekologi och kvalitet. Vingårdarna täcker idag 20 hektar av vilka Rieslingodlingarna utgör ca 80%.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år