Tarte tatin - Vin till dessert | Senses Wineclub

Tarte tatin med
hemgjord vaniljglass 

Ingredienser

Recept: Marcus Rauch

6 medelstora äpplen av fast sort
1,5 dl socker
50 gram smör

Glass

3,5 dl crème fraiche
1,5 dl mjölk
4 äggulor
1 vaniljstång
0,75 dl socker

Deg
175 gram smör
2 äggulor
3 dl mjöl
5 msk socker
50 gram mandelmassa
En nypa salt

Samos Vin Doux

Mycket söt & fyllig smak med inslag av honung & torkad frukt: aprikos, dadlar & fikon, samt citrus. Perfekt vin till söta desserter & ädelostar.

Gör så här

Börja med glassen
1. Vispa ihop äggulor och socker till en fluffig smet. Lägg i vaniljstången i mjölken och låt sjuda i några minuter.
2. Blanda i vaniljmjölken och crème fraichen i äggsmeten och blanda försiktigt. Häll i glassmeten i glassmaskin. Det går bra att ställa in glassmeten direkt i frysen också, rör om då och då. 
Deg
3. Lägg alla ingredienser i matberedare och blanda snabbt ihop.
Det går också bra att arbeta ihop degen förhand. Låt degen vila i kylen medan du förbereder äpplena. 
Sätt ugnen på 200 grader
4. Skala och kärna ur äpplena. Dela sedan äpplena i fyra delar. Stek
äpplena i smör och socker på hög värme tills de får fin färg. Välj en stekpanna som du kan ställa direkt i ugnen. Lägg äpplena med den rundade delen nedåt i stekpannan.
5. Kavla ut degen till samma storlek som stekpannan. Lägg degen
som ett täcke ovanpå de stekta äpplena och sätt in i nedre delen av ugnen i 30 minuter på 200 grader. 
6. Ta ut din Tarte Tatin och låt den svalna. Ta ett serveringsfat och vänd upp kakan. Servera med vaniljglassen. 
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse

Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera
Välkommen! Senseswineclub.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Jag är över 25 år