Börja med glassen
1. Vispa ihop äggulor och socker till en fluffig smet. Lägg i vaniljstången i mjölken och låt sjuda i några minuter.
2. Blanda i vaniljmjölken och crème fraichen i äggsmeten och blanda försiktigt. Häll i glassmeten i glassmaskin. Det går bra att ställa in glassmeten direkt i frysen också, rör om då och då.
Deg
3. Lägg alla ingredienser i matberedare och blanda snabbt ihop.
Det går också bra att arbeta ihop degen förhand. Låt degen vila i kylen medan du förbereder äpplena.
Sätt ugnen på 200 grader
4. Skala och kärna ur äpplena. Dela sedan äpplena i fyra delar. Stek
äpplena i smör och socker på hög värme tills de får fin färg. Välj en stekpanna som du kan ställa direkt i ugnen. Lägg äpplena med den rundade delen nedåt i stekpannan.
5. Kavla ut degen till samma storlek som stekpannan. Lägg degen
som ett täcke ovanpå de stekta äpplena och sätt in i nedre delen av ugnen i 30 minuter på 200 grader.
6. Ta ut din Tarte Tatin och låt den svalna. Ta ett serveringsfat och vänd upp kakan. Servera med vaniljglassen.